Behandeling na telefonisch afspraak

Glimlach met kunstgebit

Wat doet een tandprotheticus?

Het specialisme van tandprothetische Praktijk Slijkerman is het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit. De tandprotheticus heeft een opleiding gevolgd op het gebied van de technische handelingen die nodig zijn voor het zorgvuldig aanmeten en repareren van kunstgebitten. Ook een opleiding op medisch-biologisch gebied maakt deel uit van de gedegen opleiding. Vanwege deze opleiding worden de nota’s (in tegenstelling tot een tandtechnicus) van een tandprotheticus, volgens uw verzekeringsvoorwaarden, vergoed.
Een proefprothese

Een proefprothese

Tijdens een gratis eerste consult worden uw wensen in kaart gebracht. Na het inmeten wordt een in was gemaakte proefprothese vervaardigd. De tandprotheticus controleert samen met u of de stand van de tanden, de uitstraling en de techniek voldoen aan de door ons gehanteerde hoge kwaliteitsnormen en de prothese voldoet aan uw verwachtingen. Aangezien het een proefprothese betreft kunnen alle aanpassingen nog aangebracht worden om het kunstgebit volledig op maat te maken. Tot de taak van de tandprotheticus behoort ook het geven van voorlichting en advies.

Kunstgebit op implantaat

Wanneer de proefprothese helemaal aan uw wensen voldoet wordt de definitieve prothese geproduceerd en geplaatst. Ook voor het rebasen en repareren van het kunstgebit kunt u vertrouwen op onze expertise. U kunt terecht voor volledige of partiële protheses. Deze worden “los” in de mond geplaatst.
Om een prothese vaster in de mond te plaatsen kan gekozen worden voor een implantaat. U kunt dit beschouwen als een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om implantaten te kunnen plaatsen moet er voldoende kaakbot beschikbaar zijn. Hiervoor werken wij nauw samen met tandheelkundig centrum 't Veld. De tandarts-implantoloog plaatst onder plaatselijke verdoving de implantaten.

Een implantaat is veelal gemaakt van zuiver titanium al dan niet voorzien van een keramische buitenlaag. Het lichaam stoot deze materialen niet af. Nadat de implantaten zijn aangebracht keert u terug bij ons voor het plaatsen van de definitieve prothese. De technieken zijn voortdurend aan verandering en verbetering onderhevig. De kennis van Pjer Slijkerman wordt voortdurend op peil gehouden door gerichte bijscholing om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. Hierdoor kan een optimale kwaliteit en service geboden worden.

Implantaatkeuze

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak

Bent u dus op zoek naar een betrouwbare tandprothetische praktijk die kwaliteit en service hoog in het vaandel voert en gelooft in een persoonlijke en betrokken benadering van de patiënt? Zoekt u dan niet verder, u heeft uw ervaren specialist immers al gevonden.
Achmea zorgverzekering
Menzis zorgverzekering
Zorg en Zekerheid zorgverzekering
ONVZ zorgverzekering
VGZ zorgverzekering
DSW zorgverzekering
ASR zorgverzekering
ENO zorgverzekering
CZ zorgverzekering

Vergoeding door alle zorgverzekeraars

Tandprothetische Praktijk Slijkerman

Jan Steenstraat 8
1741 KE SCHAGEN

info@slijkermankunstgebitten.nl

0224-296508

HomeOrganisatie van Nederlandse Tandprothetici
ISO 9001