Kosten

Kosten en vergoeding

Vanuit de basisverzekering heeft u één keer per vijf jaar recht op 75 procent vergoeding van een volledig kunstgebit. Daarnaast ontvangt u een vergoeding van 90 procent voor de nodige reparaties die vereist zijn. Let wel op de volgende voorwaarden:

  • 75 Procent van de kosten van een kunstgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dit betekent echter wel dat u een kwart zelf bij moet leggen (eigen bijdrage). Normaliter komt dit neer op ongeveer 125 euro voor de boven- of onderprothese. Dit bedrag word in veel gevallen vergoed uit diverse aanvullende verzekeringspakketten.
  • Het eigen risico is van toepassing voor het kunstgebit, deze bedraagt 385,- in 2019.
  • Reparaties worden 90% procent vergoed, maar zijn vaak verbonden aan een maximum bedrag. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.
  • Het trekken van de kiezen om de prothese te plaatsen wordt niet gedekt. Daarvoor kunt u een aanvullend verzekering afsluiten.

Het is mogelijk om u voor de kosten van de eigen bijdrage aanvullend te verzekeren. Meer informatie hierover bij uw zorgverzekeraar.

Aangesloten bij SGM Garantiefonds Mondzorg
Behandeling uitsluitend na
telefonische afspraak. 

DE TANDPROTHETICUS

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van het kunstgebit. Daarvoor is hij niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid.

Lees verder..